Ana içeriğe atla

5 ALGI YÖNETİMİ VE MANİPÜLASYON TEKNİĞİ.


 5 ALGI YÖNETİMİ VE MANİPÜLASYON TEKNİĞİ.

Sevgili dostlar,

Kış soğukları gelirken içinizi ısıtacak birbirinden sıcacık Algı Yönetimi teknikleriyle gene karşınızdayım. Önceki yazılarımı okumamışsanız çok şey kaçırdınız bilginiz olsun.

Birazdan paylaşacağım tekniklerle hem kendinizi hem de başkalarını güzel amaçlar doğrultusunda yönlendirebilmeniz mümkün olacaktır. Güzel amaçlar kısmının üzerine basıyorum çünkü kötü niyetli olarak kullanmaya çalışırsanız hayatınız mahvolur, baştan uyarayım sonra demedi demeyin.

Bir de yazının sonunda ufacık bir ricam olacak bak bu kadar emek veriyorum, dikkate alırsanız sevinirim.

TEKNİK YEK

Tamamen hatasız ve hiç hatasını göstermeyen insanlar sempatik bulunmaz. Çünkü insan dediğimiz şey hata da yapar, saçmalarda. Eğer son derece hatasız ve mükemmel görünüyorsanız başkaları sizinle duygusal bağ kuramazlar. Bu görüntünüz onlara yapay ve yabancı gelir. Eğer bu "mükemmel" görüntünüzü çok uzun süre devam ettirirseniz düşmanlık toplamanız da kaçınılmazdır. 

O yüzden akıllı insanlar ufak tefek hatalarını saklamazlar hatta bazen bilerek ve isteyerek minik hatalar yaparlar. Hata yaptığınız zaman ve bunu sevimli şekilde kabul ettiğiniz zaman diğer insanların sempatisini kazanırsınız ve "onlardan biri" algısı verirsiniz. O yüzden benden size tavsiye özellikle iş hayatında aşırı mükemmel ve hatasız görünmeyin. Ufak tefek hatalar sizi daha kabul edilir ve sempatik kılacaktır.

TEKNİK DO

Karşınızdaki kişide hemen ve ani şekilde güven oluşturmak ve kalkanlarını indirmesini sağlamak istiyorsanız işte size püf noktası. Yeni tanıştığınız ve kalkanlarını indirtmek istediğiniz kişiyle ufak bir sırrınızı paylaşın (gerçek olsun çünkü yalanın anlaşılır kardeşim ve ters teper) 

Örneğin diyelim yükseklik korkunuz var. Eğer karşınızdaki kişiye laf arasında "aslında fazla insana söylemem ama ben yükseklere pek çıkamam, ufacık yükseklikten bile korkarım" şeklinde mini bir itirafta bulunursanız karşınızdaki kişi sizin bu güveninizden etkilenecektir. Hatta o da bunun karşılığında kendi ufak bir sırrını sizinle paylaşacaktır.  Mesela o da size "yaa sorma benim de böcek korkum var, minicik böcekten bile korkuyorum" gibisinden karşılık verirse işte aranızda güzel bir bağ kurulmuş demektir. Hadi bakalım güzel güzel arkadaş olun.

TEKNİK SE

Ofiste veya özel hayatınızda büyük ihtimal takışacağınızı düşündüğünüz biriyle oturup konuşmak zorundasınız diyelim. Kaçma şansınız da yok ve bu kişi hemen bağırıp çağırmasıyla ün salmış biri. Nasıl bu işi çözerim diyorsanız hocanız olarak size bir süper güç vereceğim. 

Görüşmeyi yapacağınız ofis ortamında veya kafede tam arkanızda bir ayna olmasına dikkat edin. Yani karşınıza oturduğu zaman ve size bakarken ister istemez aynada kendi yüzünü görsün. Böylece konuşurken kendi yüzüne de bakmak zorunda kalacaktır. 

Çoğu kişi kendini dışarıdan göremediği için ,öfkelendiği zaman ne kadar çirkin ve itici göründüğünü fark edemez. Kişi asabileştiği zaman yüzünün aldığı halden rahatsız olacak ve ister istemez sakin görüntüsünü korumaya çalışacaktır. Eğer sizde sakin kalabilirseniz tamamen kavga etmeye gelmiş birini sakinleştirici iğne yemiş bülbüle döndürebilirsiniz ve o kişi de görüşme sonrası kendi kendine "yahu çıngar çıkarmaya gitmiştim ne oldu bana anlamadım" diye söylenip durabilir. 

TEKNİK ÇAHAR

Bir grup içinde terbiyesizin biri sürekli sizinle alakalı şakalar yaparak diğerlerini güldürüyor diyelim. Şimdi laf etseniz kavga çıkacak, laf etmeseniz soytarı durumuna düşeceksiniz. Peki ne yapacaksınız ?

İşte size ufak bir numara. Birisi sizinle alakalı şaka yaptı ve tüm grup gülüyor diyelim. 

Hemen bilmeze yatın ve şakanın sizinle alakalı olduğunu anlamamış gibi "pardon ya, ben anlamadım şakayı tekrar etsene" deyin. Ama bunu gerçekten masum bir ifadeyle söylemeniz lazım. 

Şakacı arkadaş eğer yeterince aptalsa hemen şakayı keyifle tekrar edecektir. 

İkinci kere yaptığında grup içinde şakanın etkisi azaldığı için gülme sayısı da azalacak hatta grup üyeleri bunun terbiyesizlik olduğunu düşünmeye başlayacaklar. 

İşte burada tekrar ve rolünüzü bozmadan "yaa gerçekten şakayı gene anlamadım, herkes bir şeye gülüyor ama şunu bir kere daha söylesene çok merak ettim" derseniz, o kişide şakayı tekrar etme gafletinde bulunursa biraz önce onunla birlikte size gülenler artık onun tam bir densiz ve aptal olduğuna karar vereceklerdir. Zafer sizin olacaktır. 

Ancak burada üslup ve rol yapma yeteneğiniz çok önemli dostum.

TEKNİK PENC

Konuşurken lafınızın kesilmesi çok sinir bozucudur. Tam bir şeyler anlatırken hemen biri araya girerek veya sizden daha fazla bağırarak lafı almaya çalışır. Özellikle biriyle tartışırken bu daha sık rastlanır.  Tartışma programlarında sıkça görürsünüz. Peki çözüm nedir ? Basit. Siz konuşurken başka biri araya girip lafı almaya çalışıyorsa veya bağırarak üste çıkmaya uğraşıyorsa sanki o hiç yokmuş gibi davranın. Konuşma hızınızı ve tonunuzu hiç bozmadan devam edin. Eğer ritminizi korursanız laf kesici arkadaş aptalca bir duruma düşeceği için gagasını kapatmak zorunda kalacaktır.

Evet.

Geldik masalımızın sonuna. Umuyorum pratik ve herkesin anlayacağı şekilde anlattığım bu bilimsel Algı Yönetimi teknikleri işinize yarar.

Ufak ricam da şudur. 

Çok sayıda insana ulaşmasının faydalı olacağını düşündüğüm bir You Tube kanalım var. 

Abone sayısı artarsa çok sayıda insanımıza You Tube tarafından tavsiye edilebilir duruma gelecek. 

Aynen bu yazı gibi faydalı bilgiler vermeye çalışıyorum. 

Eğer destek olmak ve iyi bir şeyler yapmak isterseniz abone olursanız sevinirim. 

Hatta aile ve arkadaşlarınız da olursa çok daha güzel olur. 

Sizden destek istememim sebebi arkamda bir çıkar grubu olmaması.

Sadece sizlerin sağduyusu ve desteğine güveniyorum. 

Buyurunuz mekanımız burası. Kanalımızda görüşmek dileğiyle.

https://www.youtube.com/c/AydınSerdarKuru


Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni