Ana içeriğe atla

ZİHNİNİ GÜÇLENDİRMENİN 8 YOLU.

 


ZİHNİNİ GÜÇLENDİRMENİN  8 YOLU.

Sevgili dostum,

En güçlü otomobil eğer motoru yoksa hiç bir işe yaramaz. Telefonun ne kadar son model olursa olsun ekranı kırıldığı zaman ancak bardak altlığı olarak kullanılabilir.

İnsan denen varlığında eğer zihni güçsüzse ne kadar becerisi ve zekası olursa olsun pek bir işe yaramaz.

Bu sebeple zihnini güçlendirmen son derece önemli. Bugün eğer hak ettiğini düşündüğün yerde değilsen burada en büyük sebep güçlü bir zihne sahip olmaman ve ilk güçlükte yelkenleri suya indirmen olabilir.

Şimdi seni bunaltmadan az ve özet olarak zihnini güçlendirecek tam 8  yöntem vereceğim. Aman iyi oku. 

1) Şimdiye yoğunlaş

Bir sorunla karşılaştığın anda zayıf zihnin ya geçmişe dönüp eski güzel günlerin hayallerine dalmak ister ya da gelecekte ilgilenirim diyerek kendini kandırıp sorunlarla yüzleşmekten kaçar. Böyle bir durumda hemen  ana odaklan çünkü karşındaki sorun şimdi ve şu anda karşında, bu sebeple o sorunu ancak şimdi çözebilirsin. Ne geçmişe gömül ne geleceğe ertele. Eline diken batmışsa hemen ona yoğunlaş ve tut çıkar.

2) Engelleri sevinçle karşıla.

Karşına çıkan her engel ve rakip seni güçlendirmek için oradalar. Direnç olmadan gelişmede olmaz. Bir kiloluk dambıl kaldırarak kırk santim biceps kası yapamazsın. Ne kadar ekmek o kadar köfte ve ne kadar zorluk o kadar gelişme. Her sorun ve engelde yaşasın daha iyi olacağım de mücadele için kolları sıva. Engellerden kaçtıkça güçsüzlüğü ve zayıf zavallı bir yaşamı kabul ediyorsun. Daha ne kadar saklanacaksın ?

3) Zihnine antrenman yaptır. 

Dostum çalıştırmadığın her şeyi kaybedersin. Git şimdi sapasağlam kolunu göğsüne bağla ve üç ay öyle bırak. Bağı çözdükten sonra kol kasların o kadar zayıflamış olur ki kaşık bile kaldıramazsın. Zihnini de yıllarca rahata alıştırdığın için şu an pamuğa dönmüş durumda. Her gün zihnini zorlayacak bir şeyleri düzenli olarak yaparak onu çelikleştir. Ağır kitaplar oku, satranç oyna , yeni bir dil öğren kısacası  zihnini çalışmaya zorla. Zihnini rahata alıştırdıkça onu kaybedeceksin bunu bil.

4) Kendine Meydan Oku.

Kolay ve basit şeyleri yapmak sana bir şey kazandırmaz. On yıldır yaptığın şeyleri şu an gözü kapalı yapabilmek seni geliştirmez. Daha önceden yapmadığın şeyleri öğrenmeye ve yapmaya kendini zorla. Hiç görmediğin bir şehirde veya ülkede bir kaç gün geçir. Git çömlek yapma kursuna yazıl ve çamurdan bir şeyler yapmaya çabala. Otur You Tube'dan yeni beceriler öğren. Kısacası daha önceden yapamam dediğin şeylerin üstüne git. Örneğin yükseklik korkun varsa hemen git bir uçak bileti al ve pencere yanına oturup gözünü camdan ayırma. Meydan oku kendine. Düşündüğünden daha güçlüsün.

5) Olumlu düşünmeyi öğren.

Zayıf zihinlerin en temel özelliği her şeyden şikayet edip mızmızlanmalarıdır. Bunun sebebi her olaydan korkmaları ve her şeyi  negatif algılamalarıdır. Hemen bugün bir karar al ve ne olursa olsun her şeye ve her olaya olumlu bakmaya kendimi zorlayacağım de. 

Olayları olumlu yorumlamayı öğren. Mesela akşam evde tam film izlerken elektrikler gitti "Güzel, bu bana mum ışığında meditasyon yapıp yaşamım hakkında düşünme fırsatı verdi" de. Pişirdiğin yemek yandı " Güzel, bu bana uzun zamandır yemek istediğim pizzayı sipariş etme şansı verdi" de. Kısaca ne olursa olsun ondaki avantajı görebilmeyi çalış. 

Ancak tabi çok zorlu olaylarda bunu yapabilmek kolay değildir ama kendini ufak olaylarda bu şekilde bakmaya alıştırırsan en korkunç görünen durumlarda bile tutunacak iyi bir yön bulursun.  Biliyorum şu an bu yazıyı okurken bile zayıf zihnin mızmızlanıyor "olur mu öylee şeeey hocaaam" diye bağırıyor. Büyük ihtimal bazılarınız bu yazıyı okumaktan vazgeçmeyi düşünüyor şu anda. 

6)  Kendine nasıl konuştuğuna dikkat et.

Zayıf zihin tam bir dırdırcı baş belasıdır. Her konuda seni aşağılar ve korkularını kabartmaya çalışır. Kafanın içinde evhamlı ve kıl başka bir insan vardır sanki. 

Her durumda bu iç ses "Aman sen yapamazsın boş ver" , "Başın belaya girer sus" veya "Haddini bil otur yerine rahatın kaçmasın" der sürekli. 

Çözüm şu. Kafandaki o zayıf iç ses seninle böyle konuşmaya başladığı anda hemen söylediklerini yüksek sesle kendine tekrar et. Böyle yaptığın zaman içindeki o sesin ne kadar komik ve zavallı olduğunu hemen anlayacak ve zamanla onu ciddiye almayacaksın.

7) Şükret

Zayıf zihinlilerin en temel özelliği korku içinde olmalarına rağmen bir de nankör olmalarıdır. Bunlar ellerindeki hiç bir şeyin değerini bilmez çünkü geçmişe vahlanmak ve gelecekten korkmaktan şu an ellerinde bulunanların değerini bir türlü kavrayamazlar. Sakın böyle olma. 

Aldığın her nefes hava, içebildiğin bir yudum su bile büyük nimettir. Şükrettikçe kendini daha iyi hissedecek, düşündüğün kadar kötü durumda olmadığını görecek üstelik sorunlarla daha kolay başa çıkacaksın.

8) Bilgilen

Dostum içi boş ve kalitesiz bilgilerle dolu bir zihnin güçlenmesine imkan yoktur. Her fırsatta zihnini kaliteli kitaplar, videolar ve filmlerle doldur. Akıllı insanların sohbetlerinin peşinde koş böyle birileri etrafında yoksa sosyal medyayı kullan. Kısacası ne yaparsan yap zihnini doğru yakıtla besle. Doğru bilgilerle beslenmiş bir zihin eninde sonunda güçlenecektir. Vücut Geliştirmeci için protein tozu neyse güçlü zihinler içinde bilgi odur.


Evet dostum işte bu kadar. Lütfen bu maddelerin her birini ciddi şekilde yaşamına geçirmeye çalış. İnan bana zayıf bir zihinle saraylarda bile yaşasan seni mutsuz bir yaşam bekliyor ama güçlü zihne sahip insan her durumda mutludur.

Son maddede bilgilen diyerek seni bırakmıyorum. Zihnini güçlendirecek onlarca videoyu kanalıma yükledim. Kanalda sana faydalı bir çok video bulacaksın. Ama özellikle ilk olarak "Mutlu Olmak İçin Vazgeçmen Gereken 15 Şey" videomu izle çünkü bu yazının üstüne sana atom bombası etkisi yapacak ve harekete geçirecektir.

İşte kanal burada.

https://www.youtube.com/c/AydinSerdarKuru


Yeni yaşamında başarılar dilerim.

Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru











Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni