Ana içeriğe atla

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ



PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

Sevgili dostum,

Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin.

1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin.

2) Sana saldıranlar genelde sosyopat, narsist, kronik yalancı ve psikolojik vampir diyebileceğimiz tipte insanlardır. Bu tiplerin davranış şekilleri psikoloji bilimi tarafından sınıflandırılmıştır böylece yaptıklarını iyi analiz edersen onları hemen fark edebilirsin.

3) Psikolojik saldırganın ilk amacı senin irade gücünü ve direncini kırmaktır. Çünkü direncin kırılıp kendini zayıf hissetikçe ona teslim olma ihtimalin artar. Sen teslim olma sinyalleri verdikçe üzerindeki baskı daha da artar çünkü saldırganın temel amacı seni zihinsel olarak teslim almaktır. Zihnini bir kere ona teslim edersen tüm bedenin,malın,mülkün de onun olur zaten.

4) İkinci saldırı alanı kendine güvenindir. Geçmişteki başarıların ve gelecekte yapmak istediğin her şey saldırgan tarafından hedef alınır. Bunun için açık veya örtülü eleştiri silahını kullanırlar. Eleştirilerin dozu giderek artar, kendini tamamen başarısız ve beceriksiz hissetmen istenir. Bir süre sonra bu hayatta hiç bir şey beceremediğini ve beceremeyeceğini düşündüğün anda,saldırgan seni koruyabileceğini ama bunun için ona bağımlı olman gerektiği telkinini yapmaya başlar. Bir kere ona biat edersen işin biter.

5) Saldırgan önce irade gücünü sonrasında kendine güvenini yok ettikten sonra seni kendine biat ettirir. Ama iş burada bitmez. Seni daha da köleleştirmesi lazımdır. Sen ona sarılmak ve tamamen teslim olmak istesen bile seni itmeye başlar. İlgilenmez hatta konuşmaz bile. Tüm irade gücün ve kendine güvenin yok edildiği için artık o saldırganın ilgisi ve korumasına muhtaçsındır. İşte ona en ihtiyacın olduğunu düşündüğün anda seni iterek daha da ezip bağımlı hale getirir.

6) Tüm bunları yaptıktan sonra iş senin toplum içindeki yerini sarsmaktır. Seni sürekli yanlış bilgilerle yanıltır, tüm dünyanın sana düşman olduğunu ve ondan başka kimseye güvenemeyeceğini söyler. Etrafındaki insanların en masum hareketlerini bile düşmanlık göstergesi olarak sana sunar. Örneğin doğum gününde bir arkadaşın sana kitap aldı diyelim. Normalde çok sevineceğin bu durumu bile senin farklı yorumlamanı sağlar. "Sana bula bula üç kuruşluk kitap mı almış" veya "Bu kitabın ismi bile seni aşağılamak için özel olarak seçilmiş" gibisinden yalanlarla kafanı bulandırır. Böylece onun dışındaki herkesi düşman görmeni sağlar.

7)  Bu kadar baskı altında isyan eder ve haklı olarak yaptıklarından dolayı onu suçlarsan sana hemen "hayal gördüğünü" "psikolojinin bozuk olduğunu" ve "hayatta onu seven tek kişiyi bile suçlayacak kadar nefret dolu olduğunu" söyler. Böylece kendini savunmak istediğin zaman bile suçluluk duygusu yaşamaya başlarsın.

8) Psikolojik saldırganlar bu kadar yaptıkları kötülüklerden sonra bile kendilerini kesinlikle "kötü bir insan" olarak görmezler çünkü narsist yapıları onları körleştirmiştir. Örneğin sana hakaret eder ama "görüyor musun beni delirtip yaptırdığın işleri" der. Yani sana hakaret etmesine bile sebep gene olan sensindir.

9) Eğer eğitim durumları senden yüksekse sana sürekli "ben senden eğitimliyim cahil cahil konuşma, ne diyorsam doğrudur" şeklinde yaklaşır.Eğer eğitim durumu senden aşağıdaysa "sen sadece okuldan kitaptan anlarsın,hayatı bilmezsin ve hayatında ben olmasam mahvolursun" şeklinde yaklaşır. Kısacası her durumda amaç seni ezmek ve güvensizleştirmektir.

10 ) Saldırgan psikopat, zihninin içindekileri okuyabildiğine seni inandırmak ister. Kendisinde müthiş gözlem yetenekleri veya olağanüstü bir gücün olduğuna dair seni kandırır. Ona karşı koymayı aklından bile geçirsen hemen anlayacağını ve seni cezalandıracağını ima eder. En masum hareketini bile "hadi ordan ben senin ciğerini bilirim, sen aslında bana zarar vermek istiyorsun" gibisinden yeniden yorumlar ve kafanın içindeki düşüncelerden bile şüphelenmeni sağlar.

Evet sevgili dostum, seni psikolojik baskı altına almak isteyen manyakların kullandığı tekniklerden bir kısmını paylaştım.

Eğer hayatında seni baskılayan bu tür bir insan bulunuyorsa ve sana anlattıklarım çok tanıdık gelmişse kim olursa olsun ve bedeli ne olursa olsun bu insandan kaçabileceğin kadar kaç.

Güvendiğin dostlarından (eğer hala kalmışlarsa) yardım iste.

Gerekirse yasal süreçler konusunda bilgi edin.

Kim olduğunu hatırla.  Kendini çok başarılı ve güvenli hissetiğin geçmiş anılarını gözünde canlandır ve onlardan güç al.

Çok daha önemlisi sadece Allaha inan ve güven.

Her şeyin onun kontrolü altında olduğunu, bu tür şeytanların aslında gerçek bir güçleri olmadığını bil.

Psikolojik numaralarını eğer aklını kullanırsan ve Allaha güvenirsen boşa çıkarabilirsin.

Bu tiplerin büyük kısmının da korkak olduğunu unutma.

Eğer onların oyununu oynamazsan, sakin kalabilirsen ve tüm hamlelerini cesaretle karşılarsan bir süre sonra sana artık acı çektiremediklerini fark edip kendilerine beslenebilecekleri daha kolay başka bir kurban arayacaklardır.

İnan ve aklını kullan.

Sevgilerimle
Aydın Serdar Kuru

Yorumlar

  1. Değerli bilgilendirme ve paylaşımınız için teşekkürler. çok faydalı bilgiler paylaştınız.

    YanıtlaSil
  2. O kadar tanıdık geldi ki suan bu yazı bana ben 3 yıldır maruz kalıyorum destek almak istiyorum ama maddiyat zorluyor sanırım yakında delireceğim öyle görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Abi sen pskologmusun nerden biliyon bunları ve kimler yaşattı

    YanıtlaSil
  4. Ben bu baskısını farkındayım kurmasına gerek yok zaten hayatıma fark ettiğin andan itibaren uzak duruyor muhatap olmuyorum mobbing uygulamasına gelelim tazminatımı verip ayrılmak istiyorum dedim ve postayı koydum benim onları istemediğimiz farkındalar ben zamanımı harcamak istemiyorum

    YanıtlaSil
  5. Emeğine bilgine sağlık. Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
  6. Gayet faydalı bir paylaşım olmuş. Gaslighting'i andırıyor. Teşekkürler. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bu tip insanlarla yaşamak zorunda kalıyoruz malesf

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni