Ana içeriğe atla

OFİS YILANLARININ PSİKOLOJİK SİLAHLARI


Psikopati bir hastalıktır ve psikopat dediğimiz rahatsız insanlar sadece hastahane ve cezaevlerinde değil özellikle kurumsal ofislerde de karşınıza çıkarlar. Bir psikopat işyerinde yükselmek ve gücünü arttırmak için belli psikolojik yönlendirme teknikleri kullanır. Şimdi size bunları genel olarak paylaşmak istiyorum. 

Bir Psikopatın işyerinde gücü ele geçirmesi genel olarak 5 aşamada gelişir.

1) GİRİŞ: Bir psikopat üst düzey sempati yaratma yetenekleri ve insanlara kendini sevdirme özellikleri sayesinde kendini organizasyona aldırmayı başarır. Yeni işe alınan bir ofis yılanını hemen tanımanız çok zordur size kendini çok alçakgönüllü, güleryüzlü ve yardımsever olarak gösterecektir.

2) KEŞİF: Psikopat belli bir süre boyunca harekete geçmeyip etrafındaki tüm insanları analiz ederek onları kategorilere ayırır.Bir ofis yılanı için diğer çalışanlar ikiye ayrılır. Resmi gücü olmayan ama psikopat tarafından kolaylıkla yönlendirilip manipüle edilebilecek veya kendisine karşı çıktıkları için yok edilecek "Piyonlar" ile resmi mevkisi olan ve psikopatımızı amacını gerçekleştirene kadar koruyup kollayacak "Koruyucular". Bunlardan bir tanesini de yerine geçeceği yönetici olarak belirler.

3) YÖNLENDİRME (MANİPÜLASYON) : Ofis yılanı gerekli keşfi yapıp kendisini iyice zararsız göstererek sevdirdikten sonra harekete geçer. İşyeri içindeki herkesi kendinden daha zayıf ve beceriksiz kısacası negatif bir imaja sahip olarak gösterecek ve kendisini hep ön planda çok güçlü ve becerikli olarak tanıtacak sahte senaryolar oluşturmaya başlar. Bunu yaparken daha önce tanımladığı piyonları kendi amaçları için kullanırken kendisini olası saldırılardan ve oyununu fark edenlerden korumak için de etkisi altına aldığı koruyucu yöneticileri kullanır.

4) ÇATIŞMA: Psikopat ofis yılanı sürekli çatışma körüklemeye başlar.Farklı fitneler çıkarak tüm rakiplerini birbirine kırdırır ve ofis içinde yalan haberler yaymaya başlar.Tüm bu durumlarda kendisi hep en akıllı ve en becerikli kişi olarak ön plana çıkarken diğerleri çıkan çatışma ve problemlerin içinde kavrulmaya ve güçten düşmeye başlarlar. İşyerinde işler karışmaya başlamıştır

5) YÜKSELME: Tüm bu durumlar içinde psikopatın gücü gittikçe artar ve daha önceden piyon olarak gördüklerini ya yok eder ya da etkisiz hale getirir. Kendisine koruyucu olarak yönlendirdiği üst düzey yöneticiye ise sıra en son gelir.Ofis yılanı tüm piyonları kendi tarafına çekip kendisine karşı çıkanları da etkisiz hale getirdikten sonra en son darbeyi onu o zamana kadar korumuş olan yöneticiye vurur ve onu devirerek yerine geçer. Tabi bu süreçte kendisini karışıklıkları önleyecek,ofiste başarıyı arttıracak en becerikli ve yetkin şahıs olarak sunmuştur ve tüm problemleri çıkartan kendisi olmasına rağmen insanlar onu bir kurtarıcı olarak görür.

Bu aşamalar bitip ofis yılanı yeni makamına oturduktan sonra aynı aşamalara tekrar birinciden itibaren artık yeni çevresinde başlar ve gözünü bundan sonra yiyeceği hedefine çevirir.

Gerçek bir psikopata karşı korunma hamlesi normalde pek mümkün değildir ya çok şanslı olmanız yada bu konularda belli eğitimler almanız gerekir. Eğer bu konuda iyi bir eğitim alabilirseniz ofis yılanının yaptığı psikolojik hamleleri önceden sezip buna karşı psikolojik hamle geliştirebilirsiniz. Ancak bu konularda tecrübe ve bilginiz yoksa aç bir ofis yılanı için lezzetli bir yem olmaktan başka pek seçeneğiniz yoktur.

Not: Bu konularda geniş bilgileri "Manipülasyondan Korunma Teknikleri" Eğitimimde vermekteyim.
www.serdarkuru.com/algiyonetimi.html

Sevgilerimle
Aydın Serdar Kuru
www.serdarkuru.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni