Ana içeriğe atla

FAZLA DÜŞÜNMEKTEN KURTULMANIN YOLLARI.


FAZLA DÜŞÜNMEKTEN KURTULMANIN YOLLARI.

Sevgili dostlar,

Düşünmek iyidir ama her şeyde olduğu gibi fazlası hem midenize hem de saçlarınıza zararlıdır.

Fazla düşünmek sizi hareketsiz kılar ve eyleme geçmenizi engeller. Bu da bir çok fırsatı kaçırmanıza sebep olur.

Fazla düşünmenin diğer problemli tarafı "kafada "kurma" seviyesine geçtiğiniz zaman en ufak meselelerin bile sizi depresyona ya da panik atağa sokabilecek kadar abartma potansiyeline sahip olmasıdır.

Peki bu fazla düşünme zehrinden nasıl kurtuluruz. Buyurun size en tazesinden tavsiyeler

1) Fazla düşünme başladığı anda durun ve kendinizi izlemeye alın. Şu anki viteste düşünmek sizi nasıl etkiliyor anlayın. Hangi duygularınız içinizde yavaş yavaş kabarmaya başladı dikkat edin. Eğer fazla düşünme motorunuz sizde korku ve öfke gibi duygulara sebep olmaya başlamışsa vitesi düşürmenizin tam vaktidir. Eğer devam ederseniz o yolun sonu iyi bir yere çıkmaz.

2) Oturup kumru gibi düşüneceğinize zihninize kafayı başka yere yöneltecek uğraşlar verin. Girin mutfağa daha önce yapmadığınız bir yemek yapın. Çıkın daha önce gitmediğiniz bir semtte yürüyün. Yepyeni bir hobi edinin mesela ressamlık falan öğrenin. Kısacası beyninizi meşgul edin ve düşünce sarmalından kurtulun.

3) Bunu bir çok yerde duymuşsunuzdur ama derin nefesler almak gerçekten işe yarıyor. Düşünceler sizi bunalttığı zaman şöyle bir gözlerinizi kapayın ve en az on kere derince nefesler alıp yavaşça verin. Bir deneyin bakın ne kadar güzel gelecek.

4) Büyük resmi görmeye çalışın. Genelde kafanızı taktığınız sorunların çoğu fındık kabuğunu doldurmayacak ve bundan beş sene sonra hiç bir anlam ifade etmeyecek şeylerdir. Şöyle bir durun kafanızda on sene sonrasına gidin ve şu an sizi bunalıma sokan mesele on sene sonra gerçekten o kadar önemli mi olacak karar verin. Çoğu zaman kendinizi mahvettiğiniz konunun pek de önemli olmadığını göreceksiniz.

5) İyilik yapın. Başka insanlar için iyi bir şeyler yaptığınız zaman otomatik olarak kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız. Gidin yaşlı komşunuzun market alışverişini yapın, arkadaşınızın köpeğini gezdirin, sıkıntısı olan birilerine güzel sözler söyleyin. Kısaca faydasız baykuş gibi düşüneceğinize iyi bir şeyler yapın.

6) Olumsuz düşünce mekanizmalarınızı bilin ve engelleyin. Hepimizin olumsuz düşünce mekanizmaları vardır. Bazılarımız insanlara karşı ön yargılıdır. Kimimiz hep arkasından birilerinin alay ettiğini düşünür. Yani herkesin takıntılı olduğu bir mesele vardır. Baktınız negatif mekanizmanız devreye giriyor hemen müdahale edip iyi şeyler düşünerek devreden çıkarın.

7) Kendinizi azıcık övün. Kötü kötü düşünmeye başladığınız zaman zihninize olumlu düşünce yakıtı göndermeniz gerekir. Bunu da en iyi son zamanda başardığınız şeyleri hatırlamakla yaparsınız. Oturun ve son bir kaç ayda "çok iyi yaptım" dediğiniz bir şeyler hatırlayın ve bunları yazın. Bu olayları hatırladıkça psikolojik durumunuz daha da olumlu hale gelecek ve bu da negatif düşünme sürecini etkisiz hale getirecektir.

8) Anı yaşamayı biraz da olsa öğrenin. Aşırı düşünme genelde geçmişte yaşadıklarınıza veya gelecekte olacağını tahmin ettiklerinize kafayı takma şeklinde gerçekleşir. Ama zihninizi içinde bulunduğunuz anda tutabilirseniz çoğu kötü düşüncenin buhar olup uçtuğunu göreceksiniz

9) Güvendiğiniz kişilerin fikrini sorun. Çoğu zaman kafayı içinde bulunduğumuz durumun tek bir yorumuna takarız ve aslında olayın başka yorumları olabileceğini düşünmeyiz. Başka insanların fikrini almanız normalde göremediğiniz açıları görmenize ve durumun o kadar da kötü olmadığını anlamanıza sebep olabilir.

10) Eyleme geçin. Aşırı düşünmek eyleme geçmediğiniz zaman kötü etkisini arttırır. Eyleme geçmediğiniz her dakika daha çok düşünmenize ve düşündükçe eyleme geçmemek için bahaneler üretmenize sebep olacaktır. Ayarınızı bilin ve belli bir aşamadan sonra eyleme geçin.

11) Sevdiğiniz insanlara şefkatli davrandığınız gibi kendinize de şefkat gösterin. Aşırı düşünme genelde aşırı kendini ezmeyle beraber gider. "Ben ne aptalım" şeklinde  başlayan düşünceler sizi iyi yerlere götürmez.

12) Korkularınızdan kaçıp durmayın. Korktuklarınızdan kaçtıkça ve eyleme geçmeden onlar üzerinde düşündükçe daha fazla korku bataklığına gömülürsünüz ve ejderhaya dönüşen korkular sizi yutar. Korkularla başa çıkmanın en güzel yolu üzerlerine gidip onları kucaklamaktır.

13) Yardım isteyin. Sorunlarınızı kendi kendinize düşünerek çözemezsiniz. Eyleme geçmeniz önemlidir. Ama girdaba iyice girmişseniz güvendiğiniz insanların veya profesyonellerin yardımını isteyin. Yaşam yolunda insanlar birbirlerine destek oldukça ilerleyebilirler.

14) Son olarak linkini vereceğim "Kafa Nasıl Rahat Olur" videomu atlamadan ve sonuna kadar dikkatle izleyin. Gerçekten dikkatle izlerseniz faydasını görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=EidxTRrpWKU


Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni