Ana içeriğe atla

KARARSIZLIKTAN KURTULMANIN YOLLARI.

 


KARARSIZLIKTAN KURTULMANIN YOLLARI.

Sevgili dostlar,

Kararsız kalmak bazen en kötü karardan kötüdür derler. Bazı durumlarda bu doğrudur.

Bugün size kararsızlıktan kurtulmak için kullanabileceğiniz bazı tavsiyeler vereceğim.

1 - Öncelikle sakinleşin ve biraz uzaklaşın. Bir karar hakkında ne kadar çok düşünüp kendinizi zorlarsanız o ölçüde işiniz zorlaşır. Karar vereceğiniz zaman kendinize biraz mola verin. Güzel bir duş alın, güzel bir kahve için. Eğlenceli şeyler izleyin ki zihniniz sakinleşsin. Sakin durumunuzda vereceğiniz kararı net ve olumlu şekilde düşünün. Panik ve sıkıntı halinde aklınıza gelmeyen bir çok şeyin sakin durumda zihninize düşeceğini göreceksiniz.

2 - Sürekli aynı şeyleri kendi kendinize düşünmek zihninizin kontrolü kaybetmesine sebep olabilir. Burada en güzel çözüm güvendiğiniz bir dostunuzla kafanızdaki düşüncelerinizi paylaşmaktır. Ona durumu anlatırken ve onun size sorduğu soruları cevaplarken konu hakkında daha netleşebilirsiniz. Bunu yapamıyorsanız bir deftere kafanızdaki her tür duygu ve düşünceyi yazın. Yazmak zihninizin düşünceleri kategorize etmesine yardımcı olur. Olumsuz düşüncelerinizi de aynı şekilde bir kağıda yazıp sonra da o kağıdı yırtıp atarsanız zihninizin bu evhamları bastırması kolaylaşacaktır.

3- Disiplinli düşünün. Tüm gününüzü konular üstünde yoğunlaşarak geçirmeyin. Örneğin gün içinde alacağınız kararları sakince düşüneceğiniz bir zaman oluşturun. Oturup o belli zamanda, yarım saat boyunca bilinçli şekilde olayları masaya yatırın. Daha sonrasında konuyu artık düşünmeyin. Örneğin işle alakalı konuları akşam sekizden sonra düşünmem şeklinde kendinize kurallar oluşturun. Bu zihninizin disipline olmasını ve zihin enerjinizi daha yoğun, etkili şekilde kullanabilmenizi sağlayacaktır. 

4- Bir konu zihninizi çok zorluyorsa başka şeylerle ilgilenerek onu rahatlatın. Beyin aynı anda iki şeye birden konsantre olamaz. Sevdiğiniz bir müziği dinlerken veya bir hobinize yoğunlaşmışken diğer düşünceler etkisini kaybeder. Düşünceler sizi bunalttığı zaman mutlaka kafanızı dağıtacak aktivitelerle zihninizi sıkıntılı konu üstünden çekin.

5- Yapamayacağınız şeylerden çok o an yapabileceğiniz şeylere odaklanın. Örneğin bir rapor yazmanız gerekiyor ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Bu durumda hiç bir şey yapmadan oturup düşünmek yerine bilgisayarınızı açın ve raporu yazmak için başına geçin. Rapor hakkında yapabileceğiniz ve kafanızda oturmuş şeylerden başlayın. Bir anda her şeyi kafamda oluşturup yazacağım şeklinde plan yapmayın. Harekete geçmeniz ve ufakta olsa başlamanız size yeni fikirler verecektir.

6- Karar verememenizin sebebi kendi kararlarınıza güvenmemeniz olabilir. Kendinizden ve becerilerinizden şüphe etmeyin. Her durumda en iyi kararı verebilecek yeteneğe sahip olduğunuza inanın.

7 - Bir konuda tek bir karar vereceğim ve o karar iyi çıkarsa harika olacak, kötü çıkarsa mahvolacağım düşüncesine girmeniz sizi zihinsel olarak felç eder. Korku ve endişeden düşünemez hale gelirsiniz. Şunu bilin ki her kararın mutlaka iyi bir tarafı olacaktır. Kötü olduğu sonradan ortaya çıkan kararlarda değiştirilebilir. Odaya girdiğiniz kapıdan aynı şekilde çıkabilirsiniz de. Kısacası kararınızı verin ve test edin. Eğer karar planladığınız gibi çıkmazsa bundan bir şeyler öğrendim diyerek başka bir karar verin. Kararınızı değiştirebilecek olma düşüncesi sizi rahatlatacak ve doğru karar vermenize yardımcı olacaktır.

Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni