Ana içeriğe atla

YALANCILARI YAKALAMANIN 3 YÖNTEMİ


 

YALANCILARI YAKALAMANIN 3 YÖNTEMİ

Sevgili dostlar bugün ailenizin Algı Yönetimi Uzmanı olarak büyük bir amme hizmeti şeklinde size yalancı ve dubaracıları iş üstünde yakalamanın üç kısa psikolojik yöntemini vereceğim. Çok kısa ama etkili yöntemlerdir. Vaziyet alın efendim.

YÖNTEM 1 

İnsan evlatlarının yalanı anlama konusunda çok becerikli olmadığını kabul ederek işe başla. En çok ben kül yutmam diyenler kül yutar bunu da iyice anla dostum. Bunu kabul ettikten sonra her tür iletişimde belli noktalara odaklanmayı alışkanlık haline getir. Bu noktalar hususi olarak şunlardır efendim

Öncelikle sana atıp tutan arkadaş anlattığı konu hakkında detaylar veriyor mu yoksa alap şalap gargaraya mı getiriyor ona bak. Amatör yalancılar genelde anlattıkları konular hakkında bolca laf üretir ama detay veremez ve iki tane ayrıntı sorduğun zaman çuvallar. Biraz daha profesyoneller detaylı yalanlar düşünür ama sorduğun soruların derinliği arttıkça bu tür sondajlara dayanamaz ve fire vermeye başlar.

İkinci dikkat etmen gereken durum, bir soru sorduğun zaman karşındaki eleman hemen samimice cevap mı veriyor yoksa soruya soruyla mı karşılık veriyor.  Soruya soruyla cevap vermek çok klasik bir kaçınma hareketidir bunlara düşme.

Üçüncü dikkat vermen gereken husus stresle alakalı beden dili sinyalleridir. Örneğin insanlar strese girdikleri zaman saçlarını okşamaya, yüzlerine, bedenlerine dokunmaya ve dudaklarını yummaya başlarlar. Bu tip sinyalleri kaçırmamaya kendini alıştır. Çünkü durup dururken strese girmişse ya senden çok çekiniyor yada yalan söylediği için bedeni isyan ediyor olabilir. 

YÖNTEM 2

Bir yalancı sana süper süslü bir hikaye uydurabilir hatta mesleğinde iyiyse detayları da güzelce uydurur. Ancak bir problem vardır. Uydurulmuş hikayelerin belli bir kronolojik sırayla anlatılması gerekir. Örneğin yalancımız sana akşam saat sekizde kafeye gittiğini ve kafede çocukluk arkadaşı Rıfatla görüştüğünü anlatır. Eğer burada daha işin başında Rıfat hakkında detay bir soru sorarsan kronolojik sıra bozulacağından tökezler. Yani baktın biri sana hikaye sallıyor hemen kitabın sonundan ona bir soru sor ardından reaksiyona dikkat kesil.

YÖNTEM 3

İçgüdülerimiz dediğimiz bilinçaltı reaksiyonlar nasıl işliyor çok fazla somut fikrimiz yok ama beynimiz çok fazla veriyi işliyor ve ancak belli bir kısmı bilinç üstüne çıkarıyor olabilir. Yani karşındaki kişi atıp tutarken ses tonundan, milimetrik yüz ifadelerine kadar beyninin algılayıp sana bir uyarı fişeği göndermesi ihtimali var. Hani bazen "yav iyi güzel konuşuyor ama gözüm heç tutmadı" dediğin olay budur. "E peki hocam o zaman neden herkes yalancıyı şıpın işi anlamıyor" dersen "bilinçaltından gelen sinyalleri bastırıyorsun kardeşim" derim. Yani aslında yalanı hissediyorsun ama bilinçli beynin "yok yahu yalan değildir" diye seni ikna ediyor. Böyle durumlarda iç güdün bangır bangır  "yalancıııı" diye bağırıyorsa dikkat kesilmende fayda var.


Evet az ve öz tavsiyelerim bunlar. Bir de bunların üstüne benim mütevazi kanalımda bulunan "KENDİNİ KORUMAN GEREKEN 5 MANİPÜLASYON TEKNİĞİ" videomu güzel bir kahve eşliğinde izlersen kim tutar seni. 

Buyur kanalım burada dostum

https://www.youtube.com/c/AydınSerdarKuru

Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru



      


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni