Ana içeriğe atla

FAKİR OLMANIN FAYDALARI


FAKİR OLMANIN FAYDALARI


Sevgili dostlar,

Son zamanlarda Amerika ve Almanya'da bir telaş ve feryat her tarafta görülmekte. 

Yok fakir kalacaklarmış, yok paraları pula dönmüş.

Amerikalı ve Alman arkadaşlarım her gün Whatsapp üstünden beni arayıp "ne yapacağız hocam" diye beni gecenin üçünde yataklardan kaldırıyor.

Onlara hep aynı şeyi söylüyorum.

"Öncelikle fakirlik ve zenginlik tamamen algılara dayalıdır. Neye göre fakirsin ve kime göre zenginsin değil mi efendim ? " diyorum

"Çok da şey etmemek lazımdır" diye de ekliyorum

Sonra başlıyorum fakirliğin faydalarını anlatmaya. 

Bir süre konuştuktan sonra "Yes Jedi Master, you are probably right" diyerek bana teşekkür ediyorlar.

Bugün sizinle Amerika veya Almanya gibi zor durumdaki ülkelerde yaşayan arkadaşlarınız varsa kullanabileceğiniz bir kaç bilgiyi sizinle paylaşacağım. Amme hizmeti olsun gariplere. Aynen şu aşağıda yazacaklarımı onlara tekrarlayın.

FAYDA 1  

Kişisel Gelişim İmkanları

Şimdi dostum kişisel gelişim ve hayat boyu öğrenme çok önemlidir. 

Sizler hayatınız boyunca kişisel gelişime, kitaba ve bilgiye hiç önem vermediniz. Kendini geliştirmen lazımdır denilince yüzümüze güldünüz. Bilim insanlarına, yazarlara ve sanatçılara bir mahalle bakkalı kadar değer vermediniz. Amerikan ve Alman aydınları bu sebeple ya ülkelerini terk etti ya da kıyıda köşede unutuldular.

Tutumlu olmayı da öğrenemediniz. Ayakkabının modelini beğenmedin gittin yenisini aldın. Üç kuruş paranla otuz yıllık lüks ev ve araba taksitlerine girdin. Oturma takımını her sene yeniledin. 

İşte şimdi işler değişti.

Fakir düştüğün zaman bir çok işini kendin yapmak zorundasın. Evinde ve arabandaki ufak tefek tamiratlardan tut, elbiselerindeki tadilatlara kadar kendin yapacaksın. Yok öyle artık hemen yenisini alalım. İsteyene Internet üzerinde binlerce uzman ve usta her şeyin nasıl yapılacağını ince ince anlatıyorlar. 

Saç kesmesini bile öğrensen büyük avantajdır hem de berberinin bitmeyen at yarışı muhabbetinden ve kuaförünün "saçını kime yaptırdın şekerim, mahvetmiş saçını" laflarından kurtulmuş olursun. 

Hiç belli olmaz öğreneceğin her beceri sana altın bilezik olacaktır. 

Bunun yanı sıra artık maaşın sana yetmeyeceği ve ek işler yapman gerektiği için türlü farklı alanlarda yeni beceriler öğrenmek zorunda kalacaksın. 

Artık ben sadece tek bir iş yaparım onu da elimin ucuyla yaparım diyemezsin. 

Sana daha önce git kendini geliştir desek burnundan kıl aldırmazdın şimdi türlü bedava kurs peşine koşmak seni bekler.

FAYDA 2

Pratik Zeka Gelişimi.

Parasızlık ve imkansızlık yaratıcılığı geliştirir. Sadece aylık bütçeni tutturmak için bile türlü pratik çözüm yolları bulmak zorundasın. Pet şişeden saksı, ekmek içinden köfte yapmayı düşüneceksin. Bu da  sana zenginlerin hiç bir zaman edinemeyeceği müthiş bir pratik zeka ve olaylara yaratıcı şekilde bakma yeteneği verecektir.

Yaratıcılık ve olaylara farklı bakabilmek daha önce hiç hoşuna gitmiyordu. Hatta sana ezberletilen doğrulardan azıcık farklı konuşanlara etmediğinizi bırakmadınız. Kızılderililere haksızlık ettik diyenleri üniversitelerden sürdünüz, Bismarck zamanındaki politika hatalıydı diyenleri "sen nasıl ulu şansölyemize laf edersin" diye yerle yeksan ettiniz.

Belki şimdi olaylara biraz daha geniş bakabilmeyi öğreneceksiniz. İyi olacak.

FAYDA 3

Hayatta kalma becerilerinin artışı.

Artık doğalgazı açıp evde don atlet oturmak, çöpe atacağın yiyecekleri dolaba tıkmak yok. 

Fakir insanlar yaşamlarını hayatta kalmak için türlü yöntemler ve uyum yetenekleri geliştirmeye adamışlardır. Örneğin kendi domatesini yetiştirmekten, bahçende su kuyusu açmaya. Soğuğa ve sıcağa direnç geliştirmekten, kocakarı ilaçlarıyla kendi kendini tedavi etmeye kadar türlü becerilerin olacak. 

Bu sebeple ilerde küresel ısınma yüzünden tsunamiler, depremler veya meteor yağmuru gibi durumlarda hatta sağlam bir zombi istilasında bile her şeyin hazırına alışmış zenginler patır patır dökülürken sen çelik gibi hayatta kalacaksın.

FAYDA 4

Çevreye daha faydalı olma.

Modern insanın her türlü teknolojik cihaz kullanma sebebiyle salgıladığı karbondioksit oranı çok fazladır. Örneğin iki arabası olan, evde cayır cayır doğalgaz yakan ve türlü lüks tüketim maddesi satın alan zengin bir ailenin karbon ayak izi çok büyüktür. 

Bundan önce zengin bir Amerikalı ve Alman olarak tuvalete bile arabayla gitmeye çalıştın, her odaya klima taktırdın ve yazın lüks otellerde kalacağım diye ormanların yakılmasına ses çıkarmadın. Hatta elektriği ucuz kullanırım diye  Mississippi ve Ren nehirlerinin kurutulmasına göbek attın. Küresel Isınma var biraz az tüketin diyene de gülerek kredi kartını gösterdin.

Ama artık fakir olduğun için ister istemez karbon ayak izin küçücük olacak. Araba yerine toplu taşımaya binecek ve evde battaniyeyle ısınacaksın. Böylece küresel ısınmaya katkın oldukça azalacak ve vicdanın rahat uyuyabileceksin.

FAYDA 5

Aile ve arkadaşlarınla daha samimi ve gerçek ilişkiler kurabilme.

Amerikan ve Alman aile yapısı zenginlikten çok zarar gördü. Paskalya bayramlarında ve Christmas gecelerinde büyüklerini arkanda bırakarak tatillere gittin. Parayı bulunca yıllarca anne ve babanı arayıp sormadın. Hele senden borç isterler diye eski arkadaşlarınla bile arayı soğuttun.

Para arttıkça aile ve arkadaşlar pek akla gelmez. Ama para azaldıkça aile ve arkadaşlar önem kazanır. Çünkü zorlu zamanlarda güveneceğiniz limanlar lazımdır size. Zenginler bayramlarda ve yılbaşlarında ailelerini gözü yaşlı arkalarında bırakıp pahalı yurtdışı turlarına çıkarken siz tüm bu özel günlerde aile saadetinin tadını çıkaracak ve battaniyelere sarılıp tombala oynayacaksınız. 

Üstelik paranız olduğu zaman etrafınızda bulunan akraba ve arkadaşların sizi paranız ve imkanlarınız için mi yoksa gerçekten kendiniz olduğunuz için mi sevdiklerini bilemezsiniz. 

Paranız azaldıkça etrafınızdaki insanlar da azalacak ve geriye kalanlar az ama özlü dostlar olacaktır. Sıkı sıkı sarılın onlara.


Evet efendim bence bu kadar fayda Amerikalı ve Alman arkadaşlarınızı ikna etmek için yeter hatta artar bile. 

Ama siz "yok hocam ben gene de bolluk bereket istiyorum" derseniz hadi size bir sır vereyim.

Dünyanın en büyük zenginleri Elon Musk ve Bill Gates zenginliklerini şu sırra borçludurlar.

Bu arkadaşlar tam 21 gün boyunca sabah uyandıkları ve akşam yatacakları zaman aşağıdaki tekerlemeyi söylemişlerdir.

" Para benim dostum. Para beni seviyor, bende parayı seviyorum.."

İşte bu kadar basit. 21 gün bunları disiplinli şekilde tekrarlarsanız sizde Elon Musk kadar zengin olabilirsiniz. Hem hiç çalışıp üretmenize de gerek yok. 

Ama disiplinli şekilde bu olumlama çalışmasını yapmanıza rağmen para hala üstünüze yağmıyorsa bu sizin suçunuz, çünkü evrenin çekim gücüne inanmıyorsunuz demektir.

Evet son bir tavsiye

Amerikalı ve Alman arkadaşlarınız Türkçe biliyorlarsa onlara You Tube kanalımın adresini gönderinde kendilerini geliştirsinler. Çünkü zor zamanlarda yeni bilgiler edinmeye çok ihtiyaçları var. Kanaldaki tüm videolarımın bedava, beleş , Free of charge hatta Kostenlos olduğunu da ekleyin. 

Buyrunuz link

https://www.youtube.com/c/AydınSerdarKuru


Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru

Master Jedi Trainer 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni