Ana içeriğe atla

ÇOCUKLARINIZ TEHLİKEDE !



“Mavi Balina” ismi verilen korsan bir oyun Amerika, Avrupa ve Asya’da onlarca çocuğun intihar etmesine sebep oluyor. Oyun “Kötü Niyetli Algı Yönetimi” teknikleri içerdiği için oldukça tehlikeli ve ülkemizde de yayılmasının önüne geçmemiz lazımdır.

1) Oyun bugün hapiste olan Rus Philip Budelkin isimli 21 yaşında ruh hastası bir programcı tarafından yazıldı. Budelkinin Algı Yönetimi tekniklerini nereden öğrendiği belli değil ama kullandığı sistematik yapıyı incelediğim zaman bir yerlerden bunun eğitimini aldığı belli. (İşte tam da bu yüzden herkese eğitim vermiyorum)

2) Oyuna Mavi Balina ismi verilmesi bu balinaların depresyona girdikleri zaman intihar ettikleri hikayesi sebebiyle. Oyunun tüm dizaynında da “mavi” bir renk hakim. Mavi bilinçaltı olarak üzüntü, depresyon ve uyku hali etkileri verir. (Mavinin belli tonlarını doğru şekilde kullanarak insanlarda depresif durumlar üretmek mümkündür. Örneğin mavinin "özel bir tonuna" boyanmış bir odaya girdiğiniz zaman kısa bir sürede kendinizde nedenini bilemediğiniz bir üzgünlük hatta hıçkıra hıçkıra ağlama hissi duyabilirsiniz. Bu teknik özellikle büyük toplantılarda rakiplerini etkilemek isteyen iş adamları ve politikacılar tarafından kullanılır. Toplantı odasında giren rakibiniz bir anda duygularına hakim olamayıp doğru düşünemeyecek hale gelir ve ondan her tür tavizi kolaya koparırsınız.Türkiyede bu işlerden haberi olmayan bir çok işadamı ve politikacının bu şekilde oyuna getirildiğini tahmin ediyorum.)

Oyun herkese açık değil ama bu işin başında birkaç ruh hastası var ve bunlar ruhsal olarak zayıf olduklarını düşündükleri çocuklarla Internet üzerinden tanışıp bu oyunu yolluyorlar. Bazı durumlarda Internet üzerinden tanıştıkları çocuklara onların tüm bilgilerini çaldıklarını ve eğer oyunu oynayıp bitirmezlerse tüm ailelerini öldüreceklerini söyleyerek şantaj yaptıkları bilgisi de var.

3) Oyun tam 50 gün sürüyor ve her gün çocuğa bir görev verilerek yavaş yavaş intihara hazırlanıyor. Burada kullanılan Psikolojik Hazırlama teknikleri (priming) kademeli Algı kaydırma dediğimiz bir teknik. Burada bir insana bir şey yaptırmak istediğiniz zaman önce ufak taleplerden başlarsınız ve her birini yaptıktan sonra daha büyük bir talepte bulunursunuz. Böylece kişi sizin isteklerinizi yapmaktan rahatsız olmaz ve nereye yönlendirildiğini fark edemez. Bu tekniğin değişik varyasyonları satış pazarlama ve ikna tekniklerinde kullanılır. Çocukların beyinleri gelişme aşamasında olduğu için bu teknik onlarda çok daha kolay işler.

4) 50 gün boyunca çocuğa önce belli korku videoları, rahatsız edici müzikler dinletiliyor. Örneğin sabah saat 4’te kalkıp belli bir video izlemesi isteniyor. Uykusuz durumda bu tür videolar çocuğu daha fazla etkiliyor. (Uykusuzluk zihni daha ikna edilir hale getirir.Sorgulanan insanların uykusuz bırakılmasının sebebi budur. Bazı Algı Yönetimi tekniklerinde insanları belli bahanelerle uykusuz bırakma yöntemleride kullanılır) Daha sonra vücudunun çeşitli yerlerine kollarına, dudaklarına ufak yaralar açması söyleniyor. Her bir görevi bitirdikten sonra çocuğa bir sonraki görevi verilmekte. Belli durumlarda yüksek bir yere çıkıp ayaklarını boşluğa sallandırma veya koluna iğne saplama gibi isteklerde bulunuluyor. Tüm bu süreç boyunca çocuğa bir “mavi balina” olduğu ve mavi balinaların ona mutluluk getireceği telkini kademeli olarak arttırılmakta.

5) Oyun oynarken sürekli birileri çocuklara Chat üzerinden emirler gönderip telkinlerde bulunmakta. Önce çocuğun kendine zarar vermekten zevk alması sağlanıyor. Verilen görevler hep gece geç saatlerde veya sabaha karşı. Böylece çocuğun uykusuz kalması sağlanarak zihninin zayıflatılması amaçlanmakta.  Eğer kurban bir kız çocuğuysa sürekli şişman veya çirkin olduğu, erkekse başarısız olduğu ona telkin edilerek “aşağılık kompleksine” girmesi sağlanıyor. Ona tüm bu dertlerinden kurtulmasının tek yolunun “Mavi bir Balina” olmak olduğu sürekli telkin ediliyor.

6) Oyunun son görevlerinde çocuk artık kendisine zarar vermeye iyice alışmış oluyor ve kendisine güvenini tamamen kaybediyor. Uykusuzluktan zihni de iyi çalışmıyor. Tüm bu süreçte eğer oyun hakkında kimseye bir şey söylerse aile ve arkadaşlarının öleceği ona söyleniyor. Çocuk bu sebeple kimseyle konuşamıyor.

7) En son görevlerden biri bıçakla koluna bir balina resmi çizmesi. Çocuk bunu yaparsa artık son aşamaya gelmiş sayılıyor. Ellinci günde çocuğa artık ”Mavi Balina” olmasının zamanının geldiği ve intihar etmesi talimatı veriliyor. 50 gün çok bilinçli seçilmiş bir unsur çünkü beyin belli eylemleri 21 günden fazla yaparsa sinir sisteminde yeni hatlar oluşturuyor ve bu eylemleri yapması kolaylaşıyor. Örneğin askeri ve polis okullarında ilk acemilik eğitiminin 50 ila 60 gün olmasının sebebi de budur. Bir kısım çocuk artık psikolojik olarak harabeye döndüğü için bu son emri hemen yerine getiriyor. Direnç gösteren çocuklara da artık bu aşamadan sonra geriye dönüş olmadığını ve eğer “Mavi Balinalara” ihanet ederse tüm sevdiklerinin acılar içinde öleceğini,kendisinin de öldürüleceği tehdidi yapılıyor ve kendisini feda etmesi gerektiği söyleniyor. Bir kısım çocuk bu aşamada intihar ediyor.

8) Bu oyun son derece tehlikeli Algı Yönetimi teknikleri içermektedir. Algı Yönetimi bir bıçak gibidir onunla ekmekde kesebilirsiniz,insan da bu tamamen uygulayanın vicdanına kalmıştır. Bu sebeple anne, baba ve öğretmenlerin zamanında durumun farkına varıp müdahale etmesi çok önemlidir çünkü çocuğun bu kadar kuvvetli tekniklerle kendi başına mücadele etmesi çok zordur. Genelde aileleri çalışan ve yeterince ilgi gösterilip takip edilmeyen çocuklar bu saldırının hedefidir.Çocuğun davranışlarının ve uyku düzeninin de iyi takip edilmesi lazım. Uzun saatler özellikle gece saatlerinde İnternet’e girmesinin kontrolü de çok önemli. En önemli meselede çocuğun vücudunda bir kısım yaralanmalar ve acayip çizimler olup olmadığının kontrolü. Kısacası çocukların başı boş bırakılmaması ve sürekli takip edilmeleri gerekiyor. Ailelerin yapamadığı yerde görev öğretmenlere düşüyor. Çünkü eğer bu iş zamanında ortaya çıkartılabilirse çocuğun bu ruh hastalarının elinden kurtarılabilmesi mümkün.

9) Algı Yönetimi konusunda insanlarımızın bilgi sahibi olması hayati önem taşımaktadır. Bu konularda özellikle okullarda öğrenci ve velilere seminerler verilebilir. Bu tür sosyal medya paylaşımlarının mümkün olduğunca fazla insan tarafından okunması sağlanabilir. Ama en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir Algı Yönetimi politikası ve Stratejisi olması lazımdır. “Milli Algı Stratejisi” üzerinde çalışılması ve sadece FETÖ gibi kötü niyetli yapılanmaların,dış odakların üzerimizde yaptığı çalışmalar değil bu tür kötü niyetli korsan saldırılara karşı da Milli Stratejiler oluşturulması lazımdır. Eğitim, Ekonomi, Medya, Siyaset, Din ve Bilişim alanlarının her birinde ciddi bir Algı Stratejiniz yoksa bu tür ruh hastaları elinde oyuncak olursunuz. Çünkü karşınızdakiler boş hamaset değil “bilimsel teknik” kullanırlar.

Lütfen bu yazıyı paylaşın. Çünkü ihtiyacı olan ve çocuğu tam da böyle bir tehlikenin içinde olan anne babalara veya dikkatli bir öğretmene bu yazı ulaşabilir. Bazen çok küçük bir hamleniz bile hayat kurtarabilir. Tabi kendinizden başka kimseyi umursamıyorsanız o başka ancak iyilik yapma imkanı varken yapmayanın hayatı pek kolay geçmez onu da bilmek lazımdır.

Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru
Algı Yönetimi Uzmanı – Eğitmen – Koç (ACC)
Resmi Sitesi : www.serdarkuru.com
Tüm Yazıları : https://serdarkuru.blogspot.com.tr/
E-Posta adresi : serdarkuru1975@hotmail.com



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni