Ana içeriğe atla

KENDİNE GÜVENLİ GÖRÜNMENİZİ SAĞLAYACAK 5 BEDEN DİLİ TAKTİĞİ.



KENDİNE GÜVENLİ GÖRÜNMENİZİ SAĞLAYACAK 5 BEDEN DİLİ TAKTİĞİ.

Sevgili dostlar,

Ne yazık ki dünyamızda kitaplar kapaklarına ve insanlarda dış görünüşlerine bakılarak değerlendirilir. Bu durum adil değildir ama gerçek budur. Eğer kendinize güvenli bir dış görünüşünüz yoksa hem iş hemde özel hayatınızda pek çok problem yaşarsınız.

Kendine güvenli olmak içsel bir durumdur ve bunu hemen kazanabilmek mümkün değildir ancak bu işin bilinen tek kolay yolu beden dilinizi bilinçli olarak değiştirerek kendine güvenli bir imajı dış dünyaya verebilmektir. Bedeninizin şekli iç dünyanıza da yansır ve doğru beden dili kullanırsanız hem dışarıya verdiğiniz algıyı düzeltebilir hemde kendinizi giderek daha güvenli hissedersiniz.

Bugün bu yazıyı okuduktan hemen sonra kolayca kullanabileceğiniz beş özel beden dili taktiğini sizlerle paylaşacağım. Bu taktikleri sadece okumakla kalmayın ve hemen uygulamaya başlayın.

1) Göz teması. Dünyanın en iyi dinleyicisi ve hoş sohbet insanı olsanız bile doğru dürüst göz teması kuramıyor ve gözleriniz sürekli karşınızdaki insanın gözleri yerine yere,havaya,sağa ve sola kayıyorsa karşı taraf sizi kendine güvensiz birisi olarak değerlendirir. Başkası üzerinde güçlü bir ilk izlenim bırakmak istiyorsanız gülümseyerek gözlerinin içine bakın. Bunu çok uzun süre yapmanıza gerek yok  yok zaten fazlası da rahatsız eder. Ancak konuşmanın bütünü içinde en çok baktığınız yer karşınızdaki insanın gözleri olsun. Bunu sıcak bir gülümseme eşliğinde, samimi şekilde yaparsanız çok kısa süre içinde karşınızdaki insanı etki altına alarak onda güven duyguları uyandırırsınız.

Eğer kendinizi buna alıştıramamışsanız ve başka insanların gözlerine bakmak sizde rahatsızlık duyguları uyandırıyorsa, alışana kadar karşınızdaki insanın gözlerinin arasına yoğunlaşın. Bu karşınızdaki insanda gözlerinin içine bakıyormuşsunuz duygusu uyandıracaktır. Ancak en güzeli kısa zamanda göz teması kurmaya kendinizi alıştırmanızdır.

İnsanları etkileyen erkek ve kadınlar hakkında ilk anlatılan şey hepsinin "etkileyici gözleri" olduğudur. Ancak bu insanların güçleri gözlerinin özel yapısından falan değil sadece karşılarındaki insanlarla doğru göz teması kurmaya kendilerini alıştırmalarından geçer. Bol bol aynada alıştırma yapın, daha sonra izlediğiniz video veya dizilerdeki insanların gözlerine yoğunlaşmayı deneyin. Sokakta karşılaştığınız insanlarla çok kısa göz temasları kurun (abartmayın). Göz teması kurmaya kendinizi alıştırdıkça etkinliğiniz giderek daha da artacaktır. Hele birde numaralı gözlük takıyorsanız çerçeveler sayesinde etkiniz daha da artar. Kaçınmanız gereken tek şey insanlarla konuşurken güneş gözlüğü takmaktır. İnsanlar gözlerini göremedikleri insanlardan rahatsız olurlar.

2) Baş sallama hareketi. Birisini dinlerken aralarda başınızı hafifçe sallayarak onu dinlediğinizi karşı tarafa hissettirin.Bunu yaparken "evet" veya "anlıyorum" gibi kelimeler kullanmanız karşı tarafı rahatlatacak ve sizinle iletişim kurabildiklerini onlara hissettirecektir. İnsanlar kendilerini gerçekten dinleyerek samimi ilgi gösteren insanlara hasrettir ve bunu onlara göstermeniz sizi olduğunuzdan çok  daha etkileyici olarak yansıtacaktır. Karşınızdaki insan konuşurken hiç bir tepki vermeden dinlemek üstüne üstlük hiç bir göz teması kurmamak yapabileceğiniz en büyük hatadır.

3) Ellerinize sahip olun. Konuşurken veya birisini dinlerken elbiselerinizi çekiştirmek,takılarınızla oynamak veya cep telefonunuzu elinizde çevirip durmak gibi tüm hareketlerden vazgeçin. İnsanlar sinirlendiklerinde elleri rahat durmaz ve stres enerjilerini boşaltabilmek için sürekli bir yerlerini kurcalarlar. Bu tip hareketler sizi aşırı şekilde kendine güvensiz bir şekilde gösterir. Konuşurken ellerinizi mesajınızı güçlendirmek için kullanabilirsiniz ama bunun dışında ellerinizi sabit bir yerde tutmaya özen gösterin. Güvenli insanlarla güvensiz insanlar arasındaki temel fark bedenlerini kullanma hızlarıdır. Güvenli insanlar ne yapıyor olurlarsa olsunlar yavaş ve kendine güvenli hareket ederler. Kendine güvensiz insanlarsa sürekli hızlı ve kontrolsüz vücut hareketleri yapar.

4) Ellerinizi özellikle yüzünüzden çekin. Eller demişken en önemli nokta yüzünüzle oynamaktan tamamen vazgeçmenizdir. Ellerin yüze götürüldüğü her tür durum karşı tarafa sizin hakkınızda farklı bir güvensizlik mesajı verir. Ellerinizi ağzınıza götürmek veye erkekseniz ağzınızla beraber bıyık veya sakalınızı sıvazlamak "yalan söylüyor" imajı verebilir. Elinizi kulağınıza götürürseniz "söylediklerinden emin değil" algısı üretirsiniz. Kafanızı ve ensenizi ovup durmanız ya korku ya da sıkıntı göstergesidir. Kısacası elinizi mümkün olduğunca yüz ve baş bölgenizden uzak tutun.

5) Bedenin genel duruşu en temel güven veya güvensizlik göstergesidir. Omuzlarınızı düşürüp belinizi öne eğerek vereceğiniz her tür duruş sizi tam anlamıyla kendine güvensiz gösterecektir. Dik durmaya kendinizi alıştırın ama bunu robot gibi abartmayın. Ne öne eğilin ne de sopa gibi kasılın ikisinin arasında yumuşak bir duruş sergileyin. Birisini otururken dinliyorsanız hafifçe öne eğilerek onun söylediklerine ilgi gösterdiğinizi gösterebilirsiniz ancak çok eğilirseniz hem zayıf gözükür hem de onun kişisel alanını ihlal ederek rahatsız edersiniz. Bu tip şeylerin ayarını anlamak için size tavsiyem kendine güvenli erkek veya kadın rolleri oynayan sinema veya dizi karakterlerinin bedenlerini nasıl kullandıklarını iyice incelemeniz olacaktır. İyi aktör ve aktrisler beden dilleriyle öz güven yansıtmanın uzmanıdırlar ve onları dikkatlice izlerseniz size çok şey öğretirler.

Sevgilerimle
Aydın Serdar Kuru
www.serdarkuru.com
https://aycakuru.com.tr/








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni