Ana içeriğe atla

PROPAGANDANIN ATEŞTEN DAMLALARI.



PROPAGANDANIN ATEŞTEN DAMLALARI.

Sevgili dostum,

Tüm dünya alevli propagandaların zihinleri kavurup,insanları köleleştirdiği bir çağın içinden geçiyor. Belki artık insanlar çarmıha gerilmiyor ama aklımız darağaçlarına çekilmeye çalışılıyor.

Bu ortamda artık aklını kullanmaya ve etrafını sorgulamaya başlaman, inan bana her gün su içmenden daha önemli bir hale geldi.

Eylemlerini ve yaptıklarını gerçekten hangi psikolojik sebeplerle yapıyorsun inan bana farkında bile değilsin.

Bir çok kararını kendi aklınla aldığını düşünüyorsun ama işin aslı öyle değil.

Çok az insan aklını kullanarak yaşamaya çalışıyor. Çünkü zor iş.

Kolay olan çoğunluğa uymak,kolay olan aklını rafa kaldırmak.

Bugün bir okurum "hocam çok yoruluyorsunuz, 9999 köyden kovulmayı göze alıp neden uğraşıp duruyorsunuz, sizin anlattıklarınız çoğunluğa zehir gibi geliyor çünkü rahatlarını kaçırıyorsunuz" şeklinde bir mesaj atmış.

Tabii yoruluyorum, tabi bazen sıkılıyorum ben taştan değilim.

Ama her insanın bu dünyaya Allah tarafından kendisine kolaylaştırılan şekilde fayda üretmek için konduğunu düşünüyorum.
Benim yolum da bu.

Yorulsam da, sıkılsam da devam etmem lazım.

Çünkü bu bir seçim değil bir görev..Herkes gibi ben de bildiklerimden sorumluyum.

Bu yazıyı okuyan dostum,sen de sorumlusun.

Doğruyu biliyorsan anlatmak veya anlatılmasına yardımcı olmak sorumluluğun.

Kurtuluşun önündeki en büyük engel hareketsiz olman çünkü sana hareketsizlik ve kayıtsızlık öğretildi.

Boşver demen, alın yazım demen onların işlerine geliyor.

Koca bir insanlık, tembellik ve üşengeçlikleri sebebiyle kendilerini kurtarma konusunda akıllarını bir milim bile işletmek istemiyor.

Ama onları yöneten bir avuç "önde gelen" onlar gibi tembel değil.

Milyonlarca insanın her anı ve her hareketi takip ediliyor.

Her duygu durumun, her kararın ve hayatındaki her gelişme saniye saniye takip altında.

Internet üzerinden hangi haberleri kaç saniye okuduğun, hangi videoları kaç dakika izlediğin,beğeni attığın paylaşımların içeriği, nelere öfkelendiğin, öğle yemeğinden sonra kahve mi yoksa çay mı içtiğin.

Tüm bir hayatın an ve an takip ediliyor.

Bunu senin duygularınla daha iyi oynayabilmek için yapıyorlar.

Seni ne kadar tanırlarsa o kadar kolay yönetirler. Usta balık avcısı oltasına hangi yemi takacağını anlamak için avlayacağı balığı iyi tanımak ister.

Aydınlanma çağı ismi verilen bilime tapınma çağında insanlığa daha iyi eğitim verilirse onun kendi kararlarını daha iyi alacağı zannedildi.

Bundan beş yüz sene önce kara cahil olan, okuma yazması sınırlı insanlığın elinde bugün milyonlarca kitap, dergi, gazete ve istediği zaman ulaşabileceği dev bir Internet bilgi okyanusu var. Peki ne oldu ? Artık daha mı bilgili insanlık ? Hayır. Çok daha cahil. Çünkü eğitimi, düşünme ve sorgulamayı öğretme yerine yaptıkları propagandaları daha iyi anlaman için ezberleme ve önüne konulanı kabul etme şekline dönüştürdüler.

Üniversite mezunu hatta doktorası olan "lafta çok eğitimli" kişiler bile son derece basit yalanlara hemen kanıyor ve Whats App üzerinden kendisine gönderilen normalde çocuğun bile inanmayacağı yalanlara inanıyor.

Önüne konulan hepsi de birbirinden azametli politikacı,gazeteci,sanatçı on binlerce "ünlü insanın" senden çok da fazla becerikli ve yetenekli olmadığını bile anlamıyorsun.

Bugün en sıradan ve hiç bir yeteneği olmayan birisi doğru propagandayla bir kaç ay içinde tüm ülkenin hatta dünyanın tanıdığı dev bir şahsiyet görüntüsüne sahip olabilir.

Önüne "ünlü" ve "büyük" diye konulan figürler propagandanın şişirdiği balonlardır. Çünkü kendilerine her söylenene inanan ve önüne konulan her sembolün önünde eğilmeye dünden razı milyonlar vardır bu gezegen üstünde.

Perdeye yansıtılan ve gerçekte olmayan görüntüleri seviyorsun veya öfkeleniyorsun.

Aynı bir filmi izlerken ekrandakilerin "gerçek" olduğunu zanneden, filmdeki kötü adam rolünü oynayan aktörü yolda görünce dövmeye çalışan ve tüm filmin bir senaristi ve yönetmeni olduğunu aklına bile getirmeyen "ilkel kabile üyesinin" durumundasın

Bugün sabah kalktığından beri kızdığın,üzüldüğün veya sevindiğin tüm "haber" ve "görüntüler" koca bir film sadece.

Sana söylenen en büyük yalan da insan topluluklarının doğru kararlar verdiği bilgisi..

Sanki "kamuoyu" denilen çok akıllı bir varlık var ve bunun her kararı doğruymuş gibi sana yansıtılıyor.

Bu aynen hemen yanı başında son derece bilgili bir fizik profesörü varken ona hiç yüz vermeyip, yakınlardaki bir tımarhanede yaşayan yüz tane deliden zor bir fizik denklemini çözmelerini beklemen gibidir.

Eğer yüz tane delinin ortak kararının tek bir fizik profesöründen daha akıllıca olacağına inanıyorsan sen onlardan daha delisin demektir.

Ama gerçekte bu.

En çok okunan kitapları okuyorsun.
En çok giyilen kıyafetleri giyiyorsun.
En çok izlenen videoları izliyorsun.

Çoğunluk neyi yapıyorsa onun doğru olduğuna inanıyorsun.

Ama çoğunluğun her tür ortak fikrinin ve düşüncesinin medya üzerinden oluşturulduğunu görmezden geliyorsun.

Yarın dünyadaki tüm televizyonlar ve gazeteler "Aslında denizler mavi değil pembe renktir" yazsa.

Dünyanın çoğunluğu hiç düşünmeden denizin pembe olduğuna inanır. Kendini köşeye atma. Sen de büyük ihtimal onlardan olursun.

Bu böyle olur çünkü sana düşünmek hiç öğretilmedi. Senin düşünce zannettiğin şeyler alışkanlık,duygu ve içgüdülerinin toplamı.

İşte böyle. Kusura bakma.

Bir gün depremi konuşacaksın. Diğer gün kaza yapan uçakları.
Bir hafta savaştan korkacaksın. Diğer hafta grip virüslerinden.
Bir ay teröristler geliyor diyecekler diğer ay göktaşları dünyaya çarpacak sanacaksın.

Hayatın böyle gelip geçecek.

Düşünmeyi ve aklını kullanmayı
Allahtan başka hiç bir şeyi putlaştırmamayı
Bu dünyaya yiyip,içip tavşan gibi çiftleşmektan daha büyük amaçlarla gönderildiğini
ÖĞRENENE kadar.
Kafesinin içinde zıplayıp duracaksın.


Sevgilerimle
Aydın Serdar Kuru

Zihin Tetikçileri - Algı Yönetimi ve Gerçekler Kitabı için
https://www.kitapyurdu.com/kitap/zihin-tetikcileri-amp-algi-yonetimi-ve-gercekler/525397.html





 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni