Ana içeriğe atla

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?



BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim.

Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir.

Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadın tipine yönelebilir. 

Zorluklara Karşı Dayanıklılık: Güçlü kadınlar, yaşamın zorluklarına karşı dayanıklılık gösterebilme yeteneğine sahip olabilirler. Bu, birçok erkek için çekici bir özellik olabilir, çünkü bu tür bir dayanıklılık, ilişkinin zor zamanlarda da ayakta kalabileceği anlamına gelir. Çünkü güçlü olmayan kadın ve güçlü erkek arasındaki bir ilişkide stresli ve zor dönemlerde sorumluluğun erkekte olduğu türünden bir anlayış vardır bu da aslında tüm yükün erkeğin üstüne binmesi anlamına gelir. Böyle bir durumda ciddi zor süreçlerde erkek çatırdamaya başlar ama yanındaki zayıf rol üstlenmiş kadın duruma müdahale edebileceğini düşünmediği için erkeğin işi zorlaşır. İşte bu durumlarda güçlü kadın farkını gösterebilir ve erkeğin düştüğü yerden devam eder.

İlham Verme: Güçlü kadınlar, çevrelerindeki insanlara ilham verme potansiyeline sahiptir. Kendi hedeflerine ulaşma konusunda kararlı olan ve bu yolda kararlılıkla ilerleyen bir kadın, bir erkeği de kendi hedeflerine ulaşma konusunda motive edebilir. Bu son derece önemlidir çünkü başarılı erkeklerin gerçekten de önlerinde veya yanlarında mutlaka güçlü bir kadın vardır. Güçlü kadının başarısı erkeği geride kalma korkusuyla ciddi anlamda motive edebilir. Bunun yanı sıra kendi yollarında ilerleyen kadınlar yanlarındaki erkeğe de yol gösterici olabilirler. 

Güçlü Kişilik: Bazı erkekler, güçlü bir kişiliğe sahip kadınların karizmatik ve etkileyici olduklarını düşünürler. Bu tür bir kişilik, birçok erkek için cazip olabilir. Tabi bu genel bir özellik değildir burada erkeğin kişilik özellikleri önemlidir. Bazı erkeklerin çok çekici bulabileceği güçlü bir kadın başka bir erkek için aynı oranda itici olabilir.

Evrimci Açıklamalar: Evrimsel psikolojiye göre, güçlü kadınlar, hayatta kalma ve üreme açısından daha başarılı olabilecekleri algısını oluşturabilirler. Bu nedenle, bazı erkekler bu tür kadınlara doğal bir çekim hissedebilir. Yani kısacası fiziksel ve psikolojik olarak güçlü bir kadın erkeğin bilinçaltına bu kadın sağlıklı çocuklar doğurabilir ve anneliğin getirdiği yükümlülükler altından kalkabilir imajını verebilir.

Tabi sevgili dostlar burada belirttiğim  tüm nedenler genellemelerdir ve her bireyin bu konudaki hisleri ve düşünceleri farklılık gösterebilir. Ancak şunu belirtmemde fayda var: Güçlü kadınlara duyulan ilginin arkasında, sadece onların "güçlü" olmaları değil, aynı zamanda bu gücün getirdiği özgüven, kararlılık, olgunluk ve bağımsızlık gibi birçok olumlu özellik bulunmaktadır. Bu tür özellikler, birçok erkek için ilişkide aradığı nitelikler olabilir. 

Ancak bu söylediklerim tüm erkeklerin güçlü kadınlardan hoşlandığı anlamına gelmez. İnsanların tercihleri, kültürel, sosyal, bireysel ve biyolojik faktörlere dayanarak geniş bir yelpazede değişkenlik gösterebilir.  Yani şimdi yazının altında bana saçmalıyorsun diyecek ve büyük ihtimal "red pill" mezhebinden arkadaşlara baştan söyleyeyim. Tamam sizde kendi açınızdan haklısınız dostlar köpürmenize gerek yok.

Bu arada ilişkiler konusunda ne zaman bir şeyler yazıp söylesem hemen bu Red Pill meselesi gündeme geldiği ve ben konuya bakışım konusunda cevap vermekten yorulduğum için videosunu çektim.

Buyurunuz meraklıysanız bu işlere izleyiniz.

RED PILL AKIMI NEDİR VİDEOM ?

https://youtu.be/Z5NMGHiZ4Is?si=cFA-GU4vRINo7zgv

Sevgilerimle

Aydın Serdar Kuru


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni