Ana içeriğe atla

COOL VE KALİTELİ İNSAN NASIL OLUNUR ?


Sevgili dostlar,


Toplum önüne "Algı Yönetimi Uzmanı" gibisinden acayip bir ünvanla çıktığınız zaman size bazı acayip soruların gelmesi de doğal oluyor.


Bu sorulardan bir tanesi "Sayın hocam ben çok cool ve etkileyici biri olmak istiyorum. Bu konuda bana ipuçları verebilir misiniz ?" sorusu.


Tabi böyle bir soruya "Değerli kardeşim ben Cool İnsanlar Türkiye Temsilcisi değilim ki, hoş öyle çok cool biri de sayılmam" cevabını veremiyorsunuz tabi.


Bu sebeple bu konu hakkında bir kaç şey yazıp çizmem belki iyi olur diye düşündüm.


Öncelikle "Cool" olmak veya etkileyici olmak genelde her dönemin kültürel şartlarına göre değişen bir durumdur.


Orta çağlarda çok etkileyici görünen bir şövalye bugüne gelse büyük ihtimal senede bir kez yıkandığı ve demir zırhının elli metre çevresine müthiş bir koku salgılayacağı için hiç de "cool" olmazdı.


Ya da 18.yüzyıl Fransasından bayanların hayranlıkla baktığı bir asilzadeyi bugüne ışınlasak yüzündeki elli karış makyaj, rimelli gözleri , parfümlü peruğu ve kilotlu çorabıyla ilgi çekici dururdu ama eski hayranlıklar sürermiydi bilinmez.


Çok uzağa gitmeyelim 1940'lı yıllardan acayip karizmatik bir adamı jilet gibi takım elbisesi, briyantinli geriye taranmış saçları ve kocaman fötr şapkasıyla bugüne getirsek bazıları tarafından dedelerine benzetilebilir.


Kısacası bu cool olma meselesinin dış görünüşle alakalı kısmı biraz problemli.


Ancak gerçekten cool ve kaliteli bir erkek olmanın hiç değişmeyen kuralları da vardır.


Bu kuralların aslında cinsiyetle de alakası yoktur ama soru "cool erkek" kapsamında geldiği için bu şekilde yazacağım. Siz erkek kelimesinin yerine kadın yazarsanız çok da farklılık olmaz.


Peki nedir bunlar derseniz işte şunlardır.


Cool erkek bencil ve egoist değildir. Kendine tapmaz. Başkalarının da tapmasını istemez. Kendi çıkarından önce başkalarının çıkarını düşünür.


İnsanların kendisine davranmalarını istemediği şekilde başkalarına davranmaz. Kendine söylense üzüleceği hiç bir sözü başkalarına sarf etmez.


Karizmatik ve cool erkek yaptığı sporla, bedenindeki kaslarla , giydiği kıyafetlerle, altındaki arabasıyla ve oturduğu evle övünmez. Her ne iş yapıyorsa bunu bir şişinme vesilesi yapmaz.


Parasını israf etmez ve lüks peşinde koşmaz. İhtiyacından fazlasını yakınlarından başlayarak etrafıyla paylaşır. Beş yüz binlik arabaya parası olsa bile binmez onun yerine elli binlik arabaya biner ama kendine açılan elleri de boş çevirmez.


Karizmatik erkek güzel konuşur. Ağzından küfür ve aşağılayıcı söz çıkmaz. Kimseyi sözleriyle, gözleriyle ve elleriyle taciz etmez.


Cool adam kavga dövüşten kaçabildiği kadar kaçar. Kendisine korkak dense bile fiziksel tehdit ve şiddete başvurmaz. Ancak çok zorda kalır ve kendisiyle sevdiklerinin canı tehlikeye girerse bileğini kullanır, onu da kararında ve ustaca yapar.


Karizmatik ve Cool adam Sosyal Medya üzerinden "ben ne kadar önemliyim, popülerim, zenginim, güçlüyüm ve sert erkeğim" şeklinde propaganda yapmaz.


Bazılarının bir sosyal medya hesabı bile yoktur.


Cool erkek okumaya, yazmaya ve bilgiye önem verir. Bilgiye ve bilgiliye saygı gösterir. Eğitime değer verir. Cehaleti övünülecek bir şey olarak görmez.


Cool adam her tür ahlaksızlıktan kaçar. Ahlaksız eylemleri, güçlü olmak şeklinde algılamaz tam tersine bunları zayıflık olarak görür.


Cool adamın en büyük özelliği bıraktığı sakal bıyık, altındaki araba veya cebindeki para değil güvenilir ve emin bir insan olmasıdır.


Cool adamın sözü senettir. Boşa konuşmaz. Konuştuğu zaman dediğini yapar. Yalan kavramı onun hayatında yoktur.


Cool erkek kendinden zayıfları ezmez. Tam tersine onları kollar. Hem kadınlara hem erkeklere saygılı ve kibar davranır. Gerçek gücün başkalarına değil kendi egosuna söz geçirmek olduğunu bilir.


Cool erkek derin düşünür ve olaylara hikmetli bakar. Dünyayı korkak bir çocuğun gözlerinden değil, yetişkin ve olgun bir insanın sakinliğiyle seyreder.


Dev bir evrensel sistem içinde belli bir zaman aralığında güzel ve faydalı işler üretmek için buralarda olduğunu bilir.


Öfkelendiği zaman bastırmayı, şehvetini ve hırslarını kontrol etmeyi ve bencillik kendisini zorladığı zaman onunla başa çıkmayı iyi bilir.


Akşam yatağına yattığı zaman gün içinde diğer insanlara ne kadar faydalı olduğunun analizini yapar, hataları varsa düzeltmek için kendine söz verir.


Cool ve alfa bir erkek etrafında bulunan tüm canlılara zarar vermemek için elinden geleni yapar. Ne kimsenin hakkını yer , ne doğayı kirletir. Ne bir insana ne de bir hayvana el kaldırır. Etrafına korku değil güvenlik duygusu yayar.


Kısacası Cool erkek olmanın yolu aslında gerçek bir insan olabilmekten geçer.


Bu saydıklarımı yapanlar veya yapmaya çalışanlar Cool Erkek ve Cool Kadın olma yolundadır diyebiliriz.


Cool ve kaliteli bir insan olma yolculuğunuzda başarılar dilerim.


Sevgilerimle


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni