Ana içeriğe atla

BEYNİNİ DAHA FAZLA KULLANMANIN YOLLARI.


BEYNİNİ DAHA FAZLA KULLANMANIN YOLLARI.


Sevgili dostum,

Daha güzel ve mutlu bir hayatın için aklını kullanabilmen lazımdır.

Ancak beyin denen organını köreltirsen aklını da doğru dürüst kullanabilme imkanların azalır.

Şimdi sana kısaca beynini daha fazla nasıl kullanabileceğin ve etkisini arttırabileceğin yöntemler yazacağım. Bunlardan bir kaç tanesini bile üşenmez yapabilirsen olumlu yönde etkisi olacaktır. Bu anlatacaklarımı umursamazsan giderek patatese dönecek bir beyinle yaşayacağın hayat ancak bir patatesin hayatı olacaktır.

1) Hareket et. Bir taraflarını kaldırıp yürümeye başla. Banka kredisiyle alıp tepesinden inmediğin araban sayesine yakında bakkala bile arabayla gideceksin. Bunu yapma. Hareket etmedikçe beynin hapı yutar. Gün içinde yürüyebileceğin kadar yürü. En güzeli doğaya git ve ormanlık bir alanda haftada bir buçuk saat kadar yürümeye ve derin nefesler almaya çalış. Doğaya gitmek demek orada piknik yapıp yağlı köfteleri mideye indirmek demek değildir.

2) Beynini zorlayacak bulmacalar çözmeye çalış. Gazeteler ve Internet bulmaca dolu. Bu konuda bedavaya kullanabileceğin telefon uygulamaları da var. Bunları indir. Günde en az bir saat beynini zorlayacak bir şeyler çöz. (Top patlatma oyunu demiyorum bak beynini zorlayacak bulmaca diyorum). En güzeli aslında zor kelimeler içeren üst seviyede yazılmış kitaplar okumandır. Ağır dille yazılmış bir felsefe kitabından her gün yarım saat okuyabilsen beynin kendine gelir. Ama tabi çoğunuz bırak ağır dille yazılmış kitabı çocuk kitabını bile okumaya üşenecek biliyorum. Ne yaparsan kardır. Beynini gün içinde bir şekilde zorlayacak bilmece,bulmaca ve kitaplara vakit ayır.

3) Şu an telefonunda her şeyi hemen yapmanı sağlayacak uygulamalar var. Bunları mümkün olduğunca zorda kalmadıkça kullanma. Örneğin hesap makinesi yerine kağıt kalemle hesap yapmaya çalış. Bir yeri ararken hemen telefonundan navigasyonu açma. Biraz araştır kendince sağa sola sor ve bulmaya çalış. Kısacası kolay yöntemlere çocuğun şekere sarılması gibi sarılacağın yerde azıcık kendini zorla.

4) Yeni bir şeyler öğren. Beyin yeni bir şeyler öğrenirken güzel çalışır. Her gün yabancı dilden bir kaç yeni kelime, veya yeni bir yemek tarifi ya da önceden bilmediğin bir beceri öğrenmeye çalış. Bu çok basit bir şeyde olabilir. İyice öğrendikten sonra hemen başka bir şey öğrenmeye başlar. Çünkü beyin bir kere bir şeyi öğrendiği zaman boş vitese alır. Buna izin verme sürekli zorla.

5) Tartışma grupları, kitap grupları gibi insanlarla düzeyli tartışmalar yapıp sosyalleşebileceğin yerler ara bul. Cemaat sohbet grupları falan demiyorum oralarda tartışma olmaz tek doğru budur diyerek bir şeyleri sana empoze ederler. Daha rahat ve sadece basit amaçlarla bir araya gelmiş gruplar ara kendine. Internet üzerinden değil yüz yüze olması lazım. Biliyorum ülkemizde bu alanda pek bir şeyler yok.  En azından akıllı ve zeki arkadaşlarınla üst düzey muhabbetler edebileceğin ortamlar üret.

6) Yediklerine dikkat et. Çöp yiyerek ve beynine çöp göndererek gelişmesini bekleyemezsin. Biliyorum kaliteli şeyler yemek zorlaştı. Her şey ateş pahası. Ancak genede bilinçli olmaya çalış. Üç tabak makarna yedikten sonra ağzına baklava tıkma. İş yerinde karnın kazındığı zaman bir elma ye çantandan zokkiri zukkiri marka ne halt olduğu belli olmayan gofreti tıkınma. Kısacası beynine gönderdiğin besinlere dikkat et.

7) Doğru dürüst uyu. 7-9 saat uyku iyidir. Ne kadar az uyursan beynin uyuma esnasında gerçekleştireceği temizleme ve şarj olma işlemlerini gerçekleştiremeyeceği için "salak gibiyim bugün" modunda uyanırsın. Akşam normal bir saatte televizyonu veya telefonu ya da her ne gereksiz işi yapıyorsan kapatıp uyu.

8) Beyin aklı kullanman için vardır. Aklını kullanmadıkça. Ot gibi yaşadıkça. Zombi gibi davrandıkça. Sürekli kolaya kaçtıkça. Hiç bir şeyi sorgulamadan var oldukça. Beynin de giderek gücünü kaybeder. Kolunu bir ay boyunca göğsüne bağlasalar ve hareket ettiremez olsan. Kolunu bile bir süre kullanamazsın. Yıllarca beynini kullanmadan yaşayanlar ne olur bir düşün.

Peki hocam iyide ne gerek var beyine, ne olur yani diyorsan şu olur. Beynini zaman içinde gerileten ve kaybeden insanlar artık insan olmazlar. Yaşayan ölü ve Köle haline dönerler. Hayatının geri kalanını bu şekilde geçirmek ve birileri tarafından iliklerine kadar kullanılmak istiyorsan karar senin. Hiç bir söylediğimi yapma ve beyninin yavaş yavaş ölmesine izin ver.

Yok ben yaşamak, özgür olmak ve mutlu olmak istiyorum diyorsan hemen bir şeyler yapmaya başla.

Sevgilerim ve Saygılarımla

Aydın Serdar Kuru



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ

PSİKOLOJİK BASKI TEKNİKLERİ Sevgili dostum, Bugün üzerinde uygulanıyor olabilecek yada gelecekte karşı karşıya kalabileceğin bazı psikolojik baskı tekniklerinden örnekler vermek istiyorum. Her zaman dediğim gibi seni ancak bilmediğin yumruklar devirebilir ama geldiğini gördüğün her tür saldırıya karşı önlem alabilirsin. 1 ) Öncelikle üzerinde psikolojik olarak baskı kurmaya çalışan insanlardan acıma falan bekleme. Yaptıklarında da bir mantık filan arama. Neden benim üzerime geliyorlar gibi saçma sorular seni sadece daha zayıflatır. Bu tür şeytanlar başka insanların acılarından beslenir. Sen ne kadar acı ve sıkıntı çekersen o oranda zevk alırlar. Öncelikle böyle bir saldırıyı mantığınla çözmek için zaman kaybetme. Zaten sen baskı görmen için bir sebep aradıkça kendi kendini de suçlamaya başlarsın, bu da tam saldırgan manyağın istediği şeydir. Çünkü kendini suçladıkça acın daha da artar ve acın arttıkça o pisliklere daha fazla zevk verirsin. 2) Sana saldıranlar genelde sosyop

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ?

BAZI ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN NEDEN HOŞLANIR ? Selamlar dostlar, Tabi şimdi bu durumun altında da gene psikolojik sebepler var. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak bu konuyu irdeleyelim efendim. Olgunluk ve Bağımsızlık: Güçlü kadınlar genellikle kendi ayakları üzerinde durabilen, bağımsız ve olgun bireyler olarak görülürler. Bu tür bir olgunluk ve bağımsızlık, birçok erkeği etkileyebilir, çünkü bu, bir ilişkide karşılıklı saygı ve eşitlik anlamına gelir. Geleneksel kadın rolünde çocuksuluk ve erkeğe bağımlı olma yüklendiği için bir çok erkek bu rolden rahatsızlık duyabilir. Güçlü kadın erkeğin bu ihtiyacını görebilir. Dengeli İlişkiler: Güçlü bir kadın, ilişkide dengeli bir ortaklık kurma eğilimindedir. Bu, ilişkinin her iki tarafının da eşit sorumluluk taşıdığı, bir tarafın diğerine bağımlı olmadığı bir ilişki anlamına gelir. Bazı insanlar kendi avantajlarına bile olsa dengesiz denklemlerden rahatsız olurlar bu sebeple böyle bir erkek gerçekten dengeli bir ilişki kurabileceği kadı

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM

KARANLIK TARAFINI YÖNETMEK : CARL JUNG'DAN BAŞARI İÇİN 5 ADIM  Sevgili dostlar, Bugün size psikoloji allamesi ve ulema-i-ekber Carl Jung hazretlerinin gölge kavramından bahsedeceğim. Ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak amacım içinizdeki kötü çocuğu ve "senden adam olmaz" dedikleri zaman bahsedilen "adam olmayacak" kısmınızı nasıl güzel işlere ve başarının kırmızı halılı ve altın varaklı yollarına yöneltirsiniz konusundan bahsedeceğim. Carl Jung efendi bakalım neleri tavsiye etmiş. Adım 1 : GÖLGEN İLE YÜZLEŞ Carl Jung hazretlerinin "gölge" kavramı, kişinin bilinç dışında bıraktığı ve kabul etmekte acayip zorlandığı kişilik özelliklerini ifade eder. Örneğin, belki de eleştirel veya yargılayıcı bir yanınız var ve bu genellikle stresli durumlarda belirginleşiyor. Yani stresli durumlarda başlıyorsunuz millete laf sokmaya, arkasından eleştirmeye veya kendiniz dışında herkesi aptal ilan etmeye. Ama normal zamanlarda pamuk gibi ponçik gibisiniz. İşte bu seni